WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

1000 årsstedet ved Blusuvold

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Koordinater: 63°25′21″ N 10°25′19″ Ø
Trykk på koordinatene og du får kart, flyfoto etc. for dette stedet.

Tusenårsstedets stein på Blusuvold plass. Foto: Jan Habberstad 2014
Blusuvold plass er et 1000 årssted i Trondheim. Plassen nær Kvilhaugen ble utpekt til å være et jubileumssted. Det var Blusuvold plass som ble utpekt til ett av flere Tusenårssted i Trondheim. Tusenårsstedet Blusuvold plass ble offisielt avduket med en seremoni 1. nyttårsdag 2000.

Til sammen ca. 150 fakkelbærende elever fra Berg og Eberg skoler var med og skapte rammen omkring denne seremonien, som var arrangert av Tusenårskomiteen i Strinda distrikt v/Karin Amble. Til stede var også Åsvang og Eberg skolekorps, som hyllet det hele inn i sin musikalske kappe.

Tusenårsstedene skulle være den fysiske manifestasjonen av tusenårsskiftet og skulle velges gjennom en lokal utvelgesprossess. Stedet kunne være det travle handelstorget, en promenade langs elven, en honnørbrygge eller fergekai, en monumental plass eller et stille sted utafor allfarveg.

Kristofer Grendahl fra Strinda historielag holdt tale, der han kom inn på den historiske betydningen området har hatt. Det var imidlertid Ragnhild Glenne som avduket symbolet på at stedet nå offisielt er tusenårssted.

Blussuvoll plass-luftfoto.jpg

Et luftfoto viser beliggenheten av 1000 årsstedet for Trondheim kommune på toppen av Blusuvollsbakken. Den grønne trekanten til venstre i bildet er Blusuvold plass.

Blussuvold plass feb 2008.JPG

Et bilde av Blusuvold plass fra februar 2008.
Foto Jan Habberstad


Blussuvold plass-red.JPG

Kartskissen viser beliggenheten av Blusuvold plass. Hva skjedde med årlig skjøtsel av 1000-årsstedene i Norge?

Kilde

  • 1. Wikipedia