WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.3T Leangen

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
3T Leangen. foto: Jan Habberstad 2014

3T Leangen, Leangveien 10, er et av byens største treningssentre. Oppbyggingen av treningssentra med betalte tjenester startet i midten av 1970-tallet.

Begrepet «treningsinstitutt» var utbredt i Norge på 1970-tallet. Det ble erstattet av «treningsstudio»-begrepet, i stor grad. Flere betegnelser er benyttet om disse tilbudene.

Et helsestudio er et lokale hvor det drives fysisk trening i form av styrketrening med apparater og vekter og kondisjonstrening gjennom aerobic eller lignende. De fleste helsestudioer har tilknyttet instruktører, fysioterapeuter med mer.

Vanlige årsaker til å gå i helsestudio kan være ønske om å slanke seg, bodybuilding eller fysisk vedlikeholdelse.

Helsestudioer tilbyr alminnelligvis rådgivning via instruktører, som hjelper kundene med å tilrettelegge programmer, utføre øvelserne korrekt og eventuelt også legge en kostplan. Flere steder tilbys også annen service som fysiologisk massasje. Folk som trener i studioet er typisk tilknyttet et abonnement, men det tilbys normalt prøvetid, enten gratis eller mot betaling. Nybegynnere kan typisk også benytte seg av en personlig trener, men dette vil som regel være pålagt ekstra betaling per time. Noen studioer er spesielt rettet mot kvinners trening.

Områder til kondisjonstrening med tredemølle, romaskiner, stepmaskiner med mer er i moderne studioer supplert med TV-skjermer for å underholde utøverne under lengre øvelser. Flere studioer tilbyr også lagtrening, som anføres av en instruktør, og som blant annet hjelper til å holde deltagernes motivasjon og fremmøte stabilt. Lagtrening kan eksempelvis være sykling (spinning), bodybuilding, balansetrening med baller, aerobic, yoga, pilates med mer. Ofte er lagtreningen supplert med bakgrunnsmusikk for å holde en treningsrytme.


Kilde

  • 1. Wikipedia

Eksterne lenker