WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


A/S Gaula Fabrikker

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strinda den gang da
A/S Gaula Fabrikker
A/S Gaula Fabrikker
Årbok for
Strinda historielag
2014
Sidetall 13
Forfatter Randi Kvistedal og Morten Løfsnæs
Overskrift A/S Gaula Fabrikker
3 stikkord Bedrift
Konfeksjon
klær

Historien om A/S Gaula Fabrikker ble beskrevet av Randi Kvistedal og Morten Løfsnæs i en artikkel i Årboka Strinda den gang da for Strinda historielag 2014.

Artikkelen beskriver konfeksjonsfabrikkens fra etableringen på Lademoen i 1945, til de flyttet til Industribygget i Innherredsveien7 i 1953. Det var butikkeier O.M.Løfsnes som var initiativtaker. Fabrikken var i vekst og trengte stadig større lokaler. De etablerte seg i Sorgenfriveien 11 i 1961 og hadde voksende omsetning i årende 1963-1969 med opptil 150 ansatte. Det ble også eksportert varer i samarbeid med Borregård og Imperial Chemical Industries. Årene 1970-1977 ble preget av stagnasjon og i 1977 ble fabrikken nedlagt, mens selskapet ble opprettholdt i noen år til.

Artikkelen er på 13 sider.

9 bilder og 6 illustrasjoner er gjengitt i artikkelen.

Ønsker du å bestille årboka? Gå da til: [1]