WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

AF-gruppen

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Logo AF-gruppen
IMG 0283-Riving i Jarleveien 2017. Foto: Jan Habberstad

AF Gruppen er et av Norges ledende entreprenør- og industrikonsern. Konsernet ble stiftet i 1985 av Per Aftret (1947-) og Leif Jørgen Moger som kom fra Ingeniør F.Selmer.

I 1997 fusjonerte AF med entreprenørselskapet Ragnar Evensen A/S. Ragnar Evensen var store innenfor bygg i Oslo-området og fusjonen bidro til en tilnærmet dobling av omsetningen i AF. I sammenheng med fusjonen ble AF notert på Oslo Børs høsten 1997. Kjøpene av entreprenørselskapene Brødr. Holstad AS i 2000 og Brødr. Glomsrød Entreprenør AS i 2005 har i tillegg sikret AF en god posisjon i byggemarkedet i Østfold.

Gjennom kjøp av selskaper som Pålplintar AB og Graveservice AS fikk AF tilgang til nye markedsområder innenfor fundamenterings- og rivebransjen, og la grunnlaget for det som i dag er en svært lønnsom rivevirksomhet både på land og i Nordsjøen.

Jakten på nye markeder førte AF til det svenske byggmarkedet. AF kjøpte majoritetsandelen i JK Bygg i Göteborg AB i 2001 og fikk med det et grunnlag for å bygge opp et veldrevet selskap i en av de sterkeste vekstregionene i Sverige. AF har gradvis økt eierandelen, og eier fra 1. januar 2007 alle aksjene i selskapet.

I 2012 solgte 25 Per Aftreth seg ut av livsverket, ved å selge sin aksjepost til Obos.

AF-gruppen har i 1917 planer om å delta i et byggeprosjekt i Jarleveien 15-19 og Ladeveien 18, 20, 22 og 24 på Lilleby.

Kilde

  • 1. Nettsted AF-gruppen.