WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Alfred Johnson

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Alfred Johnson
Alfred Johnson Vintage Dick Button Black Leather Ice Skates with Orig.Box Endicott Johnson Sz.9
Alfred Johnson Ice King fabrikk
Alfred Karl Johnson (31. mars 1875 i Oslo - 19?? i Chicago) var sønn av skomakermester Johan Johannesen (1835-) og hustru Grethe Mathea Larsen. Mulig gift 27. april 1907 i Chicago med Anna Johnson (). Barn: Evelyn Johnson().

Som guttunge var Alfred Johnson en ivrig skøyteløper og hjalp sin far med å lave skøyter til datidens beste løpere. Han kom i kontakt med disse og fikk mange tips om skøyter og fabrikasjon av disse. I 1901 utvandret han til Amerika og ble snart en av de ledende i skøytefabrikasjonen.

I 1917 startet han sin egen forretning i Chicago under navnet Alfred Johnson Skate Co. Som visepresident ble ansatt G.E.Schmidt og som salgsleder Julian T. Fitzgerald. Firmaets fabrikk og kontorer holdt til i 2846 West North Avenue. Behovet for Johnsons "Ice-King" skøyteutstyr var stort og arbeidsstyrken talte over 100. Firmaet var i drift til 1954.

Mulig bosatt i 1910 hos sin søster Sophie Knudson i North California Avenue, Chicago, Ward 15.

Kilde

  • Johs. Wong-Norske utvandrere og forretningslivet i Amerika
  • SAO, Oslo domkirke Kirkebøker, F/Fa/L0017: Ministerialbok nr. 17, 1869-1878, s. 423
  • Ancestry.com.