WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Arne Gunnarsjaa

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Arne Gunnarsjaa. Foto: Mariann Bybdahl
Dødsannonse Gunnarsjaa.jpg
Arkitekt Arne Gunnarsjaa (25.9.1939 i Sandvika - 26.8.2015 i Trondheim)).

Arne Gunnarsjaa ble utdannet ved NTHs Arkitektavdeling i 1961, og fulgte opp med stidier i arkitekthistorie i Roma på 1960-tallet

Arne Gunnarsjaa var ansatt i stillingen som Domkirkearkitekt ved Nidaros Domkirkens Restaureringsarbeider (NDR) 1989-2006. Han arbeidet spesielt med orglene i Nidarosdomen. Gunnarsjaa har dessuten utformet et kapell i Vesthuset til Erkebispegården.

Han utga boken Norges Arkitekturhistorie i 2006:

Arkitekturen gjenspeiler Norges dramatiske og skiftende skjebne gjennom tidene. Kulturimpulser fra utlandet og stedlige materialer er blitt kombinert på ulikt vis. I tillegg gjenspeiler de nasjonale byggeoppgaver viktige faser i landets historie og utvikling. Fremstillingen av Norges arkitekturhistorie er inndelt i tre hovedavsnitt: de eldste tider, middelalderen og de følgende århundrer, helt opp til våre dager. Det er også tatt med byggverk utenfor dagens landegrenser, som i sin tid lå i norsk skattland og innenfor det store Nidaros erkebispedømme. I tillegg er byplanhistorie og viktige nasjonale byggeoppgaver med. Har litteraturliste, ordforklaringer, gårdsnavn og registre over bygningsuttrykk, personnavn og firmaer, steder og byggverk.


Se også

Studentersamfundets styre 1959-Høst

Kilde

  • 1. Baard Sande. Adresseavisen 2.9.2015
  • 2. Wikipedia

Eksterne lenker