WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Benito Nava

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Benito Nava
Benito Nava (født 16. juli 1936 i Italia, død 17. oktober 2011 i Trondheim) var en kjent restauratør, musiker (trompet, kontrabass og sang) og kulturpersonlighet bosatt i Trondheim.

Han ankom byen i 1960 for å være en del av det italienske orkestret Ceccoli som opptrådte i Palmehaven, den eksklusive restauranten i Britannia Hotel. Orkestret hadde engasjementer flere steder i Norge i tillegg til en omfattende virksomhet i Sveits og flere andre land. Benito Nava skrev flere låter som ble gitt ut på plater, mest kjent er kanskje «Mere, mere, mere» som også ble en radio-hit. Tore Johansen beskrev ham som «Trondheims første pop-stjerne» og la til at han hadde vært en bauta i trøndersk kulturliv i flere tiår. Han ble kalt "Narways Pavarotti" .

Benito Nava sluttet i 1978 for å starte sin egen restaurantvirksomhet med restaurantene Benitos og Zia Teresa bak Vår Frue kirke. Samtidig som han var restauratør fortsatte han å opptre som sanger og konferansier, han deltok også i operaforestillinger, skrev sanger og komponerte. Etter nærmere 30 år, ble restaurantene i Vår Frue Strete avviklet julen 2007. I april 2011 startet Benito Nava en ny restaurant; daBenito ligger på Fosenkaia like ved Trondheim Sentralstasjon.


Kilder

  • 1. Wikipedia
  • 2. Johan O. Jensen. Britannia Hotel. Tradisjon og atmosfære gjennom 100 år.

Eksterne lenker