WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Bjørn Rennemo

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Bjørn Rennemo
Bjørn Rennemo dødsannonse

Bjørn Rennemo (29.12.1924 i Stjørdal - 14.3.2018) var en av grunnleggerne av Autronica A/S i 1957 sammen med Kjell Reinskou og Per Just Skaret. Firmaet flyttet senere til AutronicablokkaLade, og i 2016 til Bromstadvegen 59 ved Omkjøringsvegen.

Han hadde sin tidlige yrkeskarriære i forskjellige radio og elektronikkfirmaer i Trondheim. I 1957 ble Autronica etablert i Kjøpmannsgata 17. Bjørn Rennemo var i alle år leder for firmaets utvikling og teknologivalg.

Da Bjørn Rennemo gikk ut av Autronica i 1984 etablerte han elektronikk-firmaet Aureco A/S på Aure med 1 ansatt, hvor også familien hadde sin fritidseiendom. Dette lille firmaet fikk bl.a. det utfordrende oppdraget med å utvikle et styringssystem for brennstofftilførsel til det franske ARIANE 5 rakettprogrammet.

I juli 2015 ble den 90 år gamle Bjørn Rennemo meldt savnet fra Granvika i Rendalen, men kom senere til rette etter en omfattende leteaksjon.

Kilder

'minneord i Adresseavisen 7. april 2018