WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Bodil Skjånes Dugstad

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Bodil Skjånes Dugstad

Bodil Skjånes Dugstad, (født 23. mai 1927 i Trondheim, død 6. februar 2021), datter av Ivar Skjånes og Tora Kristine Solberg.

Bodil Skjånes Dugstad var en norsk utdanningsdirektør og Ap-politiker.

Hun er lærerutdannet og var skoledirektør i Sør-Trøndelag 1982–92. I perioden deltok hun i utredningsarbeidet om senket skolestartalder.

Hun var vararepresentant på Stortinget for Sør-Trøndelag i perioden 1973–1977. Fra 1973 til 1975, under Trygve Brattelis andre regjering, var Dugstad statssekretær i Kirke- og undervisningsdepartementet.

I 2002 utga hun en bok om sin far kalt Røde dager og blå timer. Hun ble ridder av St. Olavs Orden i 1993. Hun har vært medlem av Trondheim bystyre, styreleder for Trondheim symfoniorkester, styremedlem ved Nasjonalgalleriet og hatt en rekke andre offentlige verv.

Hun ble intervjuet av Adresseavisen i april 2015 i forbindelse med dokumentasjon av 2. verdenskrigs utbrudd.

Artikler i Strinda-den gang da

Kilder

  • 1. Wikipedia
  • 2. Adresseavisen 9.5.2015


Eksterne lenker