WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Borgengården

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Flyfoto med Borgengården i høyre billedkant. Foto: Wilhelm Skappel. Widerøe's flyveselskap og Polarfly A/S 1952.UBiT
Borgengården lå ved Klevelands dieselservice A/S

Borgengården - Lillegården, gnr / ved krysset mellom Ladeveien og Stjørdalsveien. Gården ble revet før Ladeveien 18/ Klevelands dieselservice A/S, Ladeveien 20 og Ladeveien 22 ble oppført.

Terje Brede Wangberg forteller:

Vi gutan kallt den Gammelgården - Den het Borgengården og der bodde familien Kjølaas, Johnsen, Jeremiassen og Borgen. i Kårstua bodde familien Wesche - sønnen var den kjente som drev Maskinagentur midtbyen. Gammelgården va ett eldorado på grunn av alle Syrintrærne - som plukket og solgte svært billig. Gården lå på andre siden av Finnes Barnehjem. Borgengården var Laveingutans beste leikeplass - med ett nedsarvet stabbur, en elendig låve der det sto en edgammel l og ubrukelig T-Ford og så var det en søppelhaug med skokkvis med digre rotter. Utedoen hadde store sprekker i veggen mot den åpne vedbua, og var et ettertraktet sted for litt nysgjerrige ungdommelige kikkere. De stjålne Syrinbukettene fra hagen mot Lavein, var hendige som gaver til Frøken og Lærer`n bortpå Lillebyskolen - ved alle skoleavsluttningan før sommerferien. Gården Jægershvile lå like bortenfor mot Lakirka og Jystadgården med stallen hans Ivar Sveen like nedenfor Lavein 10.

Se også