WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Eiendommen Bronåsenget i Rennebu

Fra WikiStrinda
(Omdirigert fra Bronåsenget)
Hopp til: Navigasjon, søk
Ortofotokart

Bronåsenget i Rennebu kommune, gnr. 10 bnr 9, er en landbrukseiendom beliggende nord for kommunesentret Berkåk [1], vest for E6 og sør for Ilfjellet (1218 moh) [2].

Eiendommen Bronåsenget er 556 dekar stor konsesjonspliktig landbrukseiendom betående av åpen fastmark med fjell i dagen, og som grenser til vassdraget Igla ved Kjønnfossen. Området ligger idyllisk til mellom utsiktspunktet Brunåsen 675 moh og samløpet med elva Igla ved Krokbekken 585 meter over havet, og er sydvendt. Terrenget bestå av vakkert fjellandskap med fjell i dagen, myr, spredt bjørkeskog og noe spredt furuskog. Panoramautsikt i et vakkert og uberørt fjellandskap. Hytta i Eiendommen Lienget i Rennebu ligger ca 500 meter lenger syd. Ingen øvrig bebyggelse. Jaktterrenget utøves av et grunneierlag hvor det er avgift og hvor inntekter deles. Gode fiskemuligheter i området. Eiendommen var inntil 2012 eid av Per Killingberg som bodde på gården Tomset i Trondheim. Han testamenterte 2 eiendommer, Eiendommen Lienget i Rennebu med Hytta Ilastuggu på Lienget og Bronåsenget i Rennebu til Strinda historielag, Nardo og Bratsberg historielag, Trondhjems Historiske Forening og Utleira idrettslag med 1/4 hver.

Gårdskart Bronåsenget

Rennebu kommune har i brev av 2.8.2011 redegjort for at Bronåsenget er fradelt fra landbrukseiendommer og ikke er omdisponert til annen bruk. Omsetning er konsesjonspliktig.

Prisantydning for landbrukseiendommen følger takst for denne typer eiendommer. Prisforlangende var: 400 kr/dekar, eller 222.400 totalt.

Eiendommene ble solgt i 2013.

Kilde

  • 1. Korrespondanse med Legalconsult v/advokat Lillefuhr

Bronåsenget

Utsikt fra Lienget mot Bronåsenget. Brunåsen til venstre

Eksterne lenker