WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Byggteknikk AS

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Logo Byggteknikk

Byggteknikk AS ble stiftet i 1951. Disponent fra samme år var Birger Henning Svendsen.

Firmaet drev som entreprenør i hele perioden fram til midt i 1980-årene. Mange kjente prosjekt i Trondheimsregionen ble gjennomført: Risvollan, Kattem, Universitetet på Dragvoll, deler av Huseby Flatåsen m.m. Samtidig ble overskudd benyttet til oppkjøp av eiendommer, som ble utviklet i tider med ledig kapasitet.

I 1985 kjøpte Byggteknikk opp AS Anlegg, og entreprenørdriften ble drevet videre i regi av AS Anlegg, fram til 1997, da AS Anlegg ble solgt. I forbindelse med med et arveskifte ble firmaet fisjonert i 1998, og her dukker navnet Byggteknikk Eiendom as opp. Selskapet har siden opprettelsen vært et familieeid selskap.

I dag drives selskapet som et eiendomsselskap, med forvaltning og drift av egne eiendommer.

Byggteknikk har nærings- og boligeiendommer i Trondhemsområdet. I tillegg deltar de i selskap i samme bransje, og nevner her Statens Hus i Trondheim, som eies av Bispen as, og Remasentret på Stavset som eies av Ans Stavsetbygg.


Byggteknikk holder ”hus” i Kongens gate 60 i Trondheim.

Kilde

  • 1. Ulf Ramberg Carlsen. Gründeren, lederen og kollektivets betydning for anleggsbransjen i Norge.
  • 2. Nettsted Byggteknikk