WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Byveterinær Stein Gustavsen

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Stein Gustavsen
Stein Gustavsen-dødsannonse
Stein Gustavsens grav på Moholt kirkegård

Byveterinær Stein Gustavsen (8.5.1940- 8.6.2018), sønn av

Stein Gustavsen ble cand.med.vet fra Norges Veterinærhøyskole (NVH) i 1965. Etter 2 og et halvt år som stipendiat ved NVH ble han kontrollveterinær ved Næringsmiddelkontrollen i Trondheim (NMKT) frem til han i 1979 ble byveterinær og leder av NMKT. Han ble tilsatt som distriktssjef i det nye Mattilsynet i 2004 og gikk av med pensjon i 2010.

Stein har vært formann og styremedlem i VHF fra 1987 til 2001 og æresmedlem fra 2005. Han har vært mangeårig bidragsyter til VHFs «Forum» og gjennom andre publikasjoner og fremtreden i media har han markedsført yrkesgruppen på en forbilledlig måte. Han er landskjent for sin kamp mot salmonella og viste evne til å stå frem med selvstendige standpunkt når han fant det faglig riktig. Han deltok i en rekke utvalg og ekspertgrupper i inn- og utland.

Kilder

  • Den norske veterinærforening
  • Gravminner i Norge