WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

CSKs orienteringsavdeling

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

CSKs orienteringsavdeling ble startet 1975. O-sporten hadde stor fremgang først på 70-tallet, og flere i Charlottenlund/Jakobsli-området mente at klubben burde opprette egen o-avdeling. Halvor Bjørkeng og Olaf Hjelset fikk i oppdrag å starte o-sporten i området.

I samarbeid med Charlottenlund barneskole startet en opp med nybegynnerkurs i orientering, og det møtte 30-40 deltakere både store og små i klubbens lokaler som da var i kjelleren i Charlottenlund kirke. Etter en teoridel om orientering inne, bar det ut i terrenget for å prøve det en hadde lært. Det ble i 1983 i samarbeid med skolen laget et skole-o-kart over området rundt Charlottenlund skole. Kartet var til stor nytte både for skolen og for sportsklubben.

Etter at den enkelte ble mere dus med kart og kompass ble Estenstadmarka (Stokkanmarka) tatt i bruk både til instruksjon og treningsløp. Denne delen av opplæringen ble holdt hvert år i den tiden o-avdelingen eksisterte i CSK. De som var mest ivrige og som i tillegg ville prøve seg i løp, startet i lokale løp i Trondheimsområdet.

Ved å bla i resultatlister fra løp i 1976 og utover finner vi navn som Kristin og Grethe Ekren, Tore Burheim, Tore Forsmo, Arild Hopstad, Lars Erik Borge, CarlJacob Midtun, Jørn Rolfsen, Svein Hjelset, Bjørnar Hafstad, Morten Bostad, Halvor Bjørkeng, Sigurd Ekren og Olaf Hjelset.

I 1984 startet et samarbeid mellom klubbene på østsiden av byen. CSK gikk sammen med o-avdelingene i Utleira-Strindheim-Otilienborg og Wing om opplæring med bl.a. felles kurs og trening. Etter 1984 ble o-avdelingene i ovenfornevnte klubber unntatt Wing slått sammen til klubben Nidarøst.

Kilde

  • Olaf Helset/Sigurd Fjær sin artikkel i manus til CSKs jubileumsberetning 1995