WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Colonialgrossisternes Forening - Trondhjem

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Colonialgrossisternes Forening - Trondhjem, stiftet 25. juli 1902.

Trondhjem 16. juni 1902 "Efter Indbydelse av Herrer Anton Jenssen, Hans Larsen, Ivar Lykke og H.F.Klingenberg mødte en Del af Trondhjems Grosserere paa Børsen for at behandle Spørsmaalet: Dannelsen af en Kolonial Grossistforening for Trondhjem"

En lovkomite la fram forslag om vedtekter som ved avstemmingen fastsatte at medlemmene måtte være medlemmer også av Trondhjems Handelsforening.

Som første styre ble valgt: Consul Halfdan Fredrik Klingenberg (formann), herr Ivar Lykke, herr Hans Holm.

I 1908 ble en landsdekkende grossistforening etablert under navnet Fællesforeningen for Grossister i Colonialbranchen. Denne endret senere navn til Norges Colonialgrossisters Forening. Men da denne foreningen fikk vedtekter som hindret medlemmer både og være grossist og å drive detaljhandel, ble flere næringsdrivende enige om å stifte Colonial og Melgrossisternes Forening i 1908.

I 1917 ble det slutt på 2 parallelle organisasjoner, og Colonial- og Melgrossisternes Forening gikk inn i Colonialgrossisternes Forening.

Formenn i foreningen i perioden 1902- 1952:

Øvrige styremedlemmer i denne perioden:

Kilder

  • Bjarne Bauck. Colonialgrossisternes forening - Trondhjem 1902-1952