WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Det norske fiskefilet kompani (No-Fi-Ko)

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Johs A Jacobsen - portrett
Båten Polar-kist ved havn i Trondheim 1948. Foto: Schrøder
Det norske fiskefilet kompani (No-Fi-Ko), grunnlagt 1931 som en fortsettelse av den virksomhet som Johannes Arnulf Jacobsen drev ved firmaet Colven & Co Ltd. Denne virksomhet bestod av fabrikasjon og hurtigfysing av fiskefilet.

Johs Jacobsen reiste 1930-32 som Handelsdepartementets utsending til USA i studie- og propagandaøyemed for å finne marked for frossen torskefilet fra Norge. Firmaets varemerke var "Polar-Kist",og fiskefileten eksportertes foruten tuil USA, også til flere land i Europa.

Fileten ble produsert ved flere frysestasjoner i Nord-Norge. "Polar-Kist" var beskyttet av en rekke patent- og mønsteranmeldelser. Båten "Polar-Kist" var for øvrig en engelsk kanonbåt som ble ombygget til flytende fryseri og filletfabrikk.

Johs. Jacobsen som var selskapets direktør, var firmaets sjef siden grunnleggelsen. Styret i NO-FI-KO solgte i 1960 alle sine aksjer i selskapet «Polar-Kist» til A/S Finnmarkkonserv. for kr. 350 000.

Se også

Colven & Co A/S, LTD

Kilder

  • Det norske næringsliv. Fylkesleksikon Sør-Trøndelag 1948.
  • Digitalt Museum
  • "Sagaen om Johs Jacobsen" - Gatemagasinet Sorgenfri