WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Diplom-Is

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Iskart 1972
DiplomIs ble grunnlagt i 1910. På slutten av 1920-tallet dukket det opp flere iskremfabrikker i Norge. Oslo, Jæren, Stavanger, Bergen og Trondheim hadde alle sine små iskremfabrikker. Melkeforsyningen for Oslo stod for den største produksjonen.

Diplom-Is hadde lager i Bromstadvegen 59.

Iskremforening ble dannet i 1951, og varemerket Diplom-Is ble fristilt for alle medlemmer. Som en følge av dette droppet man en rekke lokale varemerker, blant annet Slotts.is i Tønsberg, som produserte Krone-Is.

Under et seminar i Helgeroa 1987 ble forslaget om dannelse av et felles selskap for alle iskremfabrikkene, med ansvar for merkevaren Diplom-Is, skissert. Fire år senere var avtalen klar, og 1. Januar 1991 ble Diplom-Is samlet til ett ”rike”. Selskapet het da Norsk Iskrem BA.

I 2002 endret Norsk Iskrem navn til Diplom-Is AS. Den store omorganiseringen i meierisektoren innebar at Diplom-Is AS ble datterselskap av TINE BA. I 2004 overtok Diplom-Is AS det svenske selskapet Triumf-glass og selskapet endret navn til Diplom-Is Sverige AB. Samme år trakk Nestlé sin organisasjon ut av Norge og overlot salg og distribusjon til Diplom-Is AS.

I 2015 disponerte et Am-Carmiljø lokaler i bygget, byggene til Diplom-Is på Tunga i Trondheim ble revet i månedskiftet juli/august 2015. Nytt bygg i Bromstadvegen 59 ble innflyttet i 2016.

Les også

Diplom-Is på Landbrukssenteret

Kilde

  • 1. Nettsted DiplomIs
  • 2. Egil Sødal. Diplom-Is på Landbruksenteret. Årbok 2007 Strinda historielag


Eksterne lenker