WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.



Dronning Mauds Minnes Høgskole

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Dronning Mauds Minnes høgskole. Foto: Jan Habberstad 2014
Dronning Mauds Minnes høgskole. Glassgården. Foto: Jan Habberstad 2014
Tilbygg 2014 Dronning Mauds Minnes høgskole. Foto: Jan Habberstad 2014
Dronning Mauds Minnes Høgskole, Thonning Owesens gate 18 (Thrond Nergaards veg 7), på Strindheim, er en høgskole for førskolelærerutdanning.

DMMH er en privat skole organisert som en selvstendig stiftelse innenfor Den norske kirke. Dronning Mauds Minne høgskole er den eneste høgskolen i Norge som har utdanning av barnehagelærere som hovedoppgave. Skolen har omkring 1300 studenter, hvorav 1050 heltidsstudenter, og 120 ansatte.

Dronning Mauds Minne Høgskole ble grunnlagt i Trondheim i 1947 og er en av Norges eldste høgskoler for utdanning av barnehagelærere. Skolen ble opprinnelig opprettet av Menighetspleienes Landsforbund under navnet Barnevernsinstituttet. Formålet var, og er fortsatt, å gi barnehagelærerutdanning på et kristent grunnlag. I 1954 skjenket kong Haakon et gavebrev oppkalt etter dronning Maud. Gavebrevet omfattet Dronning Mauds Minnefond som ga skolen råd til å skaffe en egen eiendom: den gamle Bispeboligen i Bispegata 9 A i Trondheim. En fikk også Dronning Mauds Stipendiefond. Skolen skiftet samtidig navn til Barnevernsinstituttet Dronning Mauds Minne. I 1976 flyttet høgskolen til sine nåværende lokaler, tidligere Dalen Blindeskole (åpnet som «Nordenfjeldske Blindeskole» i 1912) på Strindheim ved Innherredsveien.

I 2014 pågår bygging av et tilbygg mot nord på 4300 kvadratmeter. Entreprenær er RUTA.

Geir Inge Lien er administrasjonssjef ved DMMH i 2014.

Kilde

  • 1. Nettsted Dronning Mauds minne
  • 2. Wikipedia

Eksterne lenker