WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.E. Fjeldseth Elektriske Installasjonsbureau

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

E. Fjeldseth Elektriske Installasjonsbureau, Nordre gate 5, grunnlagt 1900 av grosserer Eilert Fjeldseth (28.3.1868 i Trondheim- 15.5.1956).

Ingeniør Ludvig Daae Rogstad ble ansatt i 1916, først teknisk leder, senere o.ing.

Sønnen Arne Fjeldseth tok over bedriften. Barnebarnet Jan Eilert Fjeldseth, er i 2015 styreleder og tredje generasjons eier av elektrofirmaet.Fjerde generasjon i bedriften, Arne Fjeldseth, leder produksjonsavdelingen, som også lager såkalte nodeskap til utbygging av fibernettverk. Bedriften eies av holdingselskapet E. Fjeldseth Invest AS, hvor Jan Eilert Fjeldseth og tre sønner eier hver sin fjerdedel. Fjeldseth AS hadde i fjor inntekter på 130,5 millioner kroner, som var en økning på drøyt 20 millioner kroner fra året før. Resultatet før skatt endte på 12,7 millioner kroner, en tredobling fra 2013.

Firmaet holdt i mange år til i Nordre gate, hvor det i en periode både var butikk, lager og produksjonsverksted. Men fra 60-tallet og utover ble bedriften samlet i Haakon VIIs gate på Lade, og i 1988 ble også butikken i Nordre lagt ned. I lokalet på Lade skjer fortsatt produksjon av kabelskap og elektriske rørovner, selv om det utgjør en relativt liten del av selskapets omsetning sammenlignet med installasjonsarbeid.

Oppkjøpet av den mindre entreprenøren Elsøk bidro også til at omsetningen økte, samtidig som Fjeldseth fikk en fot innenfor elektroinstallasjon i boligprosjekter.

Firmaet hadde 110 ansatte i 2015.

Kilder

  • Det norske næringsliv. Fylkesleksikon Sør-Trøndelag 1949
  • Intervju i Adressa 20.5.2015