WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Eberg skole

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Eberg skole 2008. Foto Jan Habberstad
Eberg skole, Sigurd Jorsalfars veg 37 er en barneskole 1-7 trinn.

Skolen som ble tatt i bruk i 1996, er én av byens nyere og ble bygd for å avlaste Brundalen barneskole og Åsvang skole, og kan også sees som ett av de første i Trondheim av et mer friere og fargesterkere slag. Anlegget er tegnet av Arkitektene Vis-À-Vis og landskapsarkitektene Lunde og Nilsen, og fikk hederlig omtale av Norsk form i 1998.

Ved Eberg skole

Det strukturerende prinsipp i skoleanlegget som er en åpen skole, er en langsgående bygning i tre og betong – ”en gate” - med tre store fløyer vinkelrett på. ”Gaten” har tilstøtende spesialrom, og et særpreget overlys. Skolen er i hovedsak i én etasje, men mot nord gjør sokkeletasjen at fremstår som toetasjes og her er også lagt inn et særpreget toetasjes amfi. I fløyene har alle klasserom egne innganger, samtidig som de er knyttet til hovedbygningen.

Bygningen har flatt tak, og vegger hovedsakelig i mur og uprofilert trepanel. Vinduene er på moderne maner både oppdelte og uoppdelte, og noen er også ført ut som bokser utenpå veggene. Det synes som om variasjon har vært en målsetning. Juryen roste særlig den gode forbindelsen mellom ulike funksjoner, og ”anleggets store opplevelseskvaliteter med varierte og spennende romforløp, meget tiltalende fargebruk og høye arkitektoniske kvalitet.”

Eberg skole-plan

Se også

Kilde

  • 1. Trondheim Byleksikon
  • 2. Byantikvarens notat

Eksterne lenker