WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Eilif Natrud

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Eilif Natrud
Eilif Natrud (25.6.1936- 2011) var sønn av direktør Torfinn Natrud og lærerinne Edith Lyngaas. Gift 1974 med Irene Strzelbicki (29.4.1933 i Bergen-), datter av tekstilarbeider Boleslav Strzelbicki og Klara Eriksen.

Eilif Natrud ble cand. med i Heidelberg 1962.

I 1967 ble han spesialist i Øre-nese-hals-sykdommer, og han var en skattet praktiker og underviser i dette faget. Natrud startet opp øre-nese-hals-avdelingen i Trondheim i 1971 og var her avdelingsleder i perioder frem til han gikk av med pensjon i 2003. Han var en fremragende ørekirurg og en dyktig administrator.

Eilif Natrud var en ivrig fagforeningsmann, og han var medlem av Den norske legeforenings landsstyre i flere perioder. Likeledes var han leder og styremedlem i den norske foreningen for øre-nese-hals-leger og medlem i styret og leder av Sør-Trøndelag legeforening.

Sin største foreningsinnsats gjorde han nok da han startet, og i mange år arrangerte, administrasjonskurs for overleger, de såkalte Røros-kursene. Han fremsto på dette vis som en usedvanlig fremsynt kollega.

Han var sentral i planleggingen av MR-senteret i Trondheim i perioden 1985 – 86. I 1990 ble han innvalgt som korresponderende medlem for Sovjetunionens vitenskapelige selskap for øre-nese-hals, fra 1994 i det tilsvarende russiske. I 2002 ble Eilif Natrud tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull.


Kilde

  • 1. Birger Kaada. Norges leger 1976
  • 2. Minneord om Eilif Natrud. Den norske legeforening.

Eksterne lenker