WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Elgeseter

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Elgeseter
Elgeseter sett fra Høyskoleparken.
Bilde hos Norsk Rettsmuseum

Elgeseter er en del av Trondheim beliggende like sør for sentrum (Midtbyen) og strekker seg fra Elgeseter bru til Lerkendal stadion mellom Nidarø og Gløshaugen.

Navnet kommer fra Helgeseter, som augustinerkorherrenes kloster i middelalderen. Helgeseter kloster finnes det i dag ikke lenger noen spor etter. Det lå mellom Nidelva og dagens Klostergata.

Elgeseter er i 2012 en del av Trondheim kommunes administrative inndeling av Lerkendal bydel som også omfatter Lerkendal, Nardo og Moholt. E6 går gjennom Elgeseter og heter der Elgeseter gate, dette er innfartsåren til Trondheim fra sør. Elgeseter har hovedsakelig boligbebyggelse. Studentersamfundet og Teknobyen Innovasjonssenter ligger på Elgeseter, det gjør også en del mindre bedrifter.

Se også

Elgeseter

Gammelt kart som viser Elgeseters beliggenhet

Kilde