WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Elgkalv

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk

Skulpturen Elgkalv nå plassert på tunet til Rønningen gård.

Kunstner: Skule Waksvik
Materiale: Bronse

Waksviks kunst er i tråd med norsk dekorativ skulpturtradisjon. Skulpturen ble innkjøpt allerede i 1962, men kom ikke på plass før i 1970.

Elgkalven har stått i parken ved tidligere Persaunet Sykehjem. Persaunet barnehage har i alle år, (helt siden 1978) besøkt Elgkalven, sommer som vinter. Barna har hatt et sterkt forhold til denne nydelige kalven. De har ”matet” den, pusset på den og passet på.

Da sykehjemmet ble lagt ned ble det oppdaget at kalven var plassert ved husveggen og ikke hadde et ordentlig sted lenger. Barna ble lei seg og det ble prøvd å finne et godt sted til den. Persaunet barnehage har fått sin egen kunstutsmykning, så der skulle den ikke stå.

Barna på Rønningen barnehage har også etter hvert opparbeidet seg et forhold til elgkalven. Den er derfor plassert på tunet til Rønningen gård i Rønningsveien. Der står den og titter på barna i Rønningen barnehage.

Strinda barnehage som består av Rønningen og Persaunet barnehage er svært glad for denne plasseringen. 11. mai 2012 ble den på nytt avduket av barna med sangkor og is!


Elgkalv


Kilde

  • Skulpturguiden for Trondheim 2001
  • Heidi Reese,enhetsleder,Strinda barnehager

Eksterne lenker