WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Et lik til besvær

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strinda den gang da
Et lik til besvær
Et lik til besvær
Årbok for
Strinda historielag
2022
Sidetall 16
Forfatter Steinar Imsen
Overskrift Et lik til besvær
3 stikkord

Historien om Et lik til besvær ble beskrevet av Steinar Imsen i en artikkel i Årboka Strinda den gang da for Strinda historielag 2022.


Steinar Imsens artikkel har stoff til en historie om en sjalu giftmorderske og et uskyldig pikebarn med kontakter i Strinda, men er en saklig, lett humoristisk beretning om hvordan samfunnstopper i bygd og by på 1600-tallet kunne bruke rettsvesenet i sine personlige konflikter. I 2021 skrev han en årbokartikkel der han forklarte hvordan betegnelsen "Strinda» har vært brukt opp gjennom tidene, innenfor rettsvesen, forsvar og kirkeordning. En repetisjon av denne artikkelen kan være en god forberedelse til lesning av årets, der Strinda fogderi er rammen rundt en spennende og fantasieggende artikkel der utgangspunktet er at en ung kvinne er død under det mange anså for å være mistenkelige omstendigheter. Historien har stoff i seg til en kriminalroman, men er blitt noe helt annet.


Artikkelen inneholder 6 fotografier og 1 kart.

Ønsker du å bestille årboka? Trykk her