WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Fabrikken ved Ringve

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strinda den gang da
Fabrikken ved Ringve
Fabrikken i Ringvebukta og Sponhuset
Årbok for
Strinda historielag
2022
Sidetall 3
Forfatter Knut L. Vik
Overskrift Fabrikken i Ringvebukta og «Sponhuset»
3 stikkord
Ringve,Fabrikk,Ladestien

Historien om Fabrikken i Ringvebukta og «Sponhuset» ble beskrevet av Knut L. Vik i en artikkel i Årboka Strinda den gang da for Strinda historielag 2022.

Han forteller i sin artikkel om «Fabrikken ved Ringve» i Ringvebukta, etablert og eid av Richard Knoff, eier av Ringve gård. En takstforretning fra 1874 eller 1875 forteller om fabrikkens bygninger, hvilke maskiner som var installert i fabrikken og hva som ble laget der. Det var en trevarefabrikk hvor det ble laget tretønner, «plugger», skobunner og fyrstikker. Takstforretningen forteller om en bestyrerbolig «utvendig bekledt med takspon». Dette tyder på at dette er samme hus som nå kalles Sponhuset. Fabrikken hadde en kort levetid da Knoff gikk konkurs i 1876.


Artikkelen inneholder 4 fotos og 1 illustrasjon.

Ønsker du å bestille årboka? Trykk her