WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Felleskjøpet i Trondheim i Årboka

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strinda den gang da
Felleskjøpet i Trondheim i Årboka
Felleskjøpet i Trondheim
Årbok for
Strinda historielag
2007
Sidetall 19
Forfatter Sverre Haugdal
Overskrift Felleskjøpet i Trondheim
3 stikkord Felleskjøpet
Landbruk
Tunga

Historien om Felleskjøpet i Trondheim ble beskrevet av Sverre Haugdal i en artikkel i Årboka Strinda den gang da for Strinda historielag 2007.

Artikkelen er på 19 sider. Den omtaler Felleskjøpets historie fra oppstarten i 1900 og bakgrunnen for dette. I 1965 flyttet Felleskjøpet sitt verksted fra Brattøra til Tunga, og i 1973 flyttet administrasjonen fra Prinsens gate 44. Lageret for maskiner og redskap var da flyttet dit året før. Nytt anlegg for såvarer ble bygget på Tunga i 1977. Maskinavdelingen flyttet senere i 1997 til Klett. Felleskjøpet var etter 1995 engasjert i fōr til havbruksnæringen gjennom firmaet NorAqua AS, som imidlertid ble solgt ut i 2000.

Fra 1. januar 2007 ble Felleskjøpet i Trondheim avviklet som egen bedrift og gikk inn i Felleskjøpet Agri, en sammenslutning av Felleskjøpet Trondheim og Felleskjøpet Øst Vest.

10 fotos og 4 illustrasjoner er gjengitt i artikkelen.

Ønsker du å bestille årboka? Gå da til: [1]