WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Gamle skibakker i Strinda

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strinda den gang da
Gamle skibakker i Strinda
Gamle skibakker i Strinda
Årbok for
Strinda historielag
2012
Sidetall 23
Forfatter Kjell Bløtekjær
Overskrift Gamle skibakker i Strinda
3 stikkord Hoppsport
Skibakker
Idrettsanlegg

Historien om Gamle skibakker i Strinda ble beskrevet av Kjell Bløtekjær i en artikkel i Årboka Strinda den gang da for Strinda historielag 2012. Artikkelen er skrevet i samarbeid med Nils Estenstad, Odd Endre Hjelle, Kjell Olstad og Per Westgård.

Artikkelen er på 23 sider. Den omtaler idrettslag som drev med hoppsport, som Strinda Idrettslag, Opstrinda Idrettslag, Utleira idrettslag, Strindheim Idrettslag, Ranheim Idrettslag, Charlottenlund Sportsklubb, Bratsberg Idrettslag, Jonsvatnet Idrettslag og Nidelv Idrettslag. I alt 66 skibakker er beskrevet i artikkelen. Dette er bakker i Strinda øst for Nidelva, men med unntak av skibakker i Ranheimsområdet. Skibakkene er tegnet inn på 6 kart. Blant bakkene er Kastbrekka skibakke, Stokkleiva skibakke, Gryta skibakke og Nissekollen og Chamonix.

11 fotos og 7 illustrasjoner er gjengitt i artikkelen.

Intern lenke

Les artikkelen

Ønsker du å bestille årboka? Gå da til: [1]