WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Gildheimsvegen 8

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
A/S Tekstilmaskiner.Fotograf:Magne Husbyn 1950
Gildheimsvegen 8 i 2014. Foto: Jan Habberstad
Gildheimsvegen 8 i 2014. Foto: Jan Habberstad
Gildheim. Flyfoto
Gildheimsvegen 8, gnr 4/bnr 11 ved Leangen Travbane. Bygning oppført av tyskerne under 2. verdenskrig, rommet i 1950 A/S Tekstilmaskiner.

Arnfinn Vikhammermo: Tekstilmaskiner på Leangen. Jeg begynte i lære der som Dreier/maskinarbeider i 1950. Fotograf Magne Husbyn, bildet tatt på samme tid. Det andre bildet viser en av de mange forskjellige avanserte tekstilmaskinene som ble produsert der, en spolemaskin. I bakgrunnen Travbanen. Og bygget satt opp av tyskerne står der fortsatt.

Dette var Tekstilmaskiner. Min første arbeidsplass begynte i lære der i 1950. Har en del bilder. Jeg jobbet der i to perioder. Tekstilmaskiner var en slags datterbedrift av Sellgrens Veveri og laget som navnet sier avanserte Tekstilmaskiner. Axel Sellgren konstruerte en del av maskinene og presenterte ideene tegnet på dopapir.( han satt på do og tegnet).

Senere var firmaet Natursteinsenteret i bygget , og en kort perioden et treningssenter.

Teknolink Nord AS og Selbekk Eiendom er i huset i 2014.

Kilde

  • 1. Arnfinn Vikhammermo
  • 2. Facebook

Eksterne lenker