WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Gudmund Gjengaar

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Gudmund Gjengaar. Foto fra Adresseavisens minneord
Gudmund Gjengaar - dødsannonse

Fylkesvaraordfører Gudmund Atle Gjengaar (1.7.1930 i Herøy, Helgeland - 21.9.2018) var mangeårig representant for Arbeiderpartiet i Sær-Trøndelag fylkesting.

Gudmund Gjengaar startet yrkeslivet 15 år gammel som fisker på Nordlandskysten. 20 år gammel ble han gruvearbeider i Verran i Nord-Trøndelag. Her ble han fagforeningstillitsmann og innvalgt i Malm kommunestyre fra 1959 til 1963. I 1963 ble han ansatt som distriktssekretær i LO, og familien flyttet til Trondheim. Også her engasjerte han seg politisk, som bystyremedlem og varaordfører. Gudmund Gjengaar satt i fylkestinget i Sør-Trøndelag fra 1984 til 1999, og hadde verv som fylkesvaraordfører og gruppeleder for Arbeiderpartiet.

Gudmund Gjengaar var en markant helsepolitiker, og aktiv pådriver for å få oljeutbygging nord for 62 breddegrad med ilandføring til Trøndelag. Han hadde styreverv i Landbruksbanken og NORAD.


Kilde

  • Minneord Adresseavisen 9. oktober 2018