WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Gunnar Flikke

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Gunnar Flikke
Gunnar Flikke (født 3. november 1947) er en norsk pressemann. Han var sjefredaktør i Adresseavisen fra 1989 til 2006. Fra 16. november 2006 er han ansatt i «i en frittgående stilling som strategisk rådgiver for styret i mediehuset». Fra 10. juni 2010 er han styremedlem i NRK.

Flikke jobbet som reporter i Adresseavisen fra 1974 til 1987, og tiltrådte i februar 1988 stillingen som sjefredaktør i det nå nedlagte billedbladet NÅ. Han ble imidlertid hentet tilbake til Adresseavisen i august samme år, hvor han ble ansatt i stillingen som sjefredaktør, en stilling han formelt tok over 1. februar 1989. Frem til 1. januar 1997 delte han sjefredaktøransvaret med Kjell Einar Amdahl.

I Flikkes tid har Adresseavisen utviklet seg fra å være en ren papiravis til en multimedieorganisasjon som publiserer papiravisen Adresseavisen, nettavisen adressa.no, Radioadressa og TV-adressa. Flikke hadde også ansvaret for Adresseavisens overgang til tabloidformat, som skjedde 16. september 2006.

Flikke har hatt flere verv i pressorganisasjoner, blant annet som sekretær for Norges Presseforbunds og Norsk Journalistlags medieutvalg. Han har vært nestleder i styret for Trondheim Symfoniorkester siden 2008, fra januar 2011 er han styreleder.

Gunnar Flikke er far til filmregissør Yngvild Sve Flikke.

Kilder

  • Wikipedia

Eksterne lenker