WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Heimdal kirke

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Heimdal kirke. Foto: Jan Habberstad 2018
Heimdal kirke

Heimdal kirke, bygget 1960 på Heimdal.

Heimdal kirke er tegnet av arkitekt Hermann Semmelmann, og den ble vigslet på Alle helgens søndag 6. november 1960 av biskop Arne Fjellbu. Frem til 1. november 1971 var Kirka Kapell. Dette ble endret i forbindelse med at Heimdal ble eget prestegjeld i 1971.

Heimdal Kapellforening vart stifta i 1932 etter initiativ av biskop Johan Støren og prost Arne Skjånes, som da var sokneprest i Klæbu prestegjeld. Stasjonstettstaden Heimdal hadde på den tida kanskje 4.000 innbyggere, eller drøyt halvparten av folket i Leinstrand og Tiller kommunar. Fra Heimdal var det ca en halvmils veg til både Leinstrand kirke og Tiller kirke. Første formann i kapellforeninga var lensmann Eyvind Stav. Han var også formann da kapellforeningen ble nedlagdt. Parallelt med kapellforeninga virket en kvinneforening og barneforeninga ”Lysglimt”.I 1943 kjøpte Kåre Romulsli 3 mål tomtegrunn til kapellet, og i 1951 ble det kjøpt til 3,5 mål. I 1950 tok kapellforeninga kontakt med arkitekt Arne Flå. Men utkasta hans ble ikke godkjent. Så kom det utkast frå arkitekt Bjarne Borgersen og fra bygningssjef Hermann Semmelmann. Den siste fikk i 1958 i oppdrag å planlegge kapellet. Samme år vedtok Leinstrand kommunestyre at nå skulle kapellet bli bygd.

Kilder