WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Industribygg Utleirvegen 140

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Industribygget Utleira.
Foto: Mikkel Marhaug
Fjellhall Industribygget Utleira.
Foto: Mikkel Marhaug

Industribygget i Utleirvegen 140 ligger like ved Kastbrekka gård. Fabrikkbygningen ble tegnet av hagearkitekten Tryggve Opheim, og sto ferdig i 1979.

I bygget holdt L.B.Opheim til i mange år fra 1979/1980 etter at de tidligere holdt til i Bynesveien 9. Firmaet drev med is-produksjon av varemerket Trønder-IS, deretter Joker-IS. De holdt til i bygning fram til tidlig på 1990-tallet, da virksomheten ble kjøpt opp av Drammens-is.

Senere overtok BEST produkter, drevet av Bjørn Johansen som senere opprettet Nabocash på Storlien.

Inne i fjellet, skjult av en anonym rulleport, ligger en stor lagerhall som er sprengt inn i fjellet. Hallen, med sine grove steinvegger, er på størrelse med et par fotballbaner. Hele dette mektige rommet, som minner om det vi finner i en katedral, ble bygd som iskremlager. I 2016 er det laksen som dominerer her. Overalt står høye reoler fylt opp med denne ettertraktede røde oppdrettsfisken.

I 2013 holdt følgende firmaer til i Utleirvegen 140:

Polar Kuldeservice AS
TEAS Scandcool AS
Isfjord Norway AS
Polar Produkter AS
Isfjord seafood as
Hav Torsk Saløes AS

I 2016 er det sjømatprodusenten Isfjord som er største leietager i bygget. Dette firmaet flyttet til Orkanger i 2019

Kilde

  • Facebook
  • Stefan Kaliski (Obskurarkitektur)

Eksterne lenker