WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Ingvald Ystgaards veg 17

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Ingvald Ystgaards veg 17. Foto: Jan Habberstad

Ingvald Ystgaards veg 17Tunga ble oppført i 1971. Her holdt Bakers til.

Bakeriet ble flyttet fra sentrum i Trondheim og etablert på Tunga industriområde i 1971. Det ble da ansett som regionens mest moderne bakeri , og drevet av Ørvar Helgesen under navnet Brødfabrikken AS. Bakeriet var basert på leveranse til egne utsalg , samt dagligvarehandelen i nærområdet.


I 1991 ble bakeriet solgt til Baker Brun i Bergen, men allerede i 1993 kjøpte Bakers "Brødfabrikken" av Baker Brun. Utsalgene ble da avviklet , og driften ble konsentrert om leveranse til dagligvare og storhusholdning.


Bakers Trøndelag har også et godt drevet konditori som produserer godt anerkjente produkter for regionen. Bakeriet er fremdeles lokalisert på Tunga , ved E6 og mange i Trondheim omtaler bakeriet fremdeles som "Brødfabrikken". I dag jobber det ca 30 stykker her.


Ingvald Ystgaards veg 17. Foto: Jan Habberstad

Industribygget sett fra Ingvald Ystgaards veg våren 2011

Kilde

  • 1. Nettsted Bakers

Eksterne lenker