WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.J.P.Strøm

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
J.P Strøm. Foto: Jan Habberstad 2016
J.P Strøm. Foto: Jan Habberstad 2014
J.P Strøm. Foto: Jan Habberstad 2014
Havneområdet i 1992
J.P Strøm ligger på Pir II. Foto: Jan Habberstad 2014
J.P Strøms anlegg sett fra Kuhaugen. Foto: Jan Habberstad 2015

Shippingfirmaet J.P.Strøm ligger på Pir II, ved Nidelva. J.P. Strøm Shipping AS ble etablert i 1966. Hovedkontor ligger på PIR II nr. 10

Johan Peder Strøm (8.6.1929 -8.4.2017) som grunnla firmaet kom fra Hitra og begynte sin karriere i shippingbransjen i Trondheim og tok til seg lærdom og teft fra alle vinkler, bl.a. gjennom ett års opphold i Skottland. I 1967 etablerte han sin egen bedrift innen shipping og spedisjon. Med solide linjeagenturer i ryggen, ble det første skip kontrahert og levert i 1970, for å betjene Englandsruten.Deretter fulgte ytterligere nye kontraheringer og skipene fikk de velkjente navnene ”Teano”, ”Thurso”, ”Tinto”. ”Tello”, ”Tonjo” og ”Torello”. Etter hvert ble firmaet en ”joint partner” med det britiske selskapet Ellerman Wilson Line, men i 1977 overtok vi alt på 100% basis og etablerte vårt varemerke STREAM LINE . I samme tidsrom ble det etablert regulær linjevirksomhet også på de kontinetale havnene Antwerpen og Rotterdam. Dette fikk enorme ringvirkninger med ekspansjon både Nordsjøbefraktning og i kystbefraktning til Nord - og Sør Norge, bilmegling nasjonalt og internasjonalt og en spedisjonsavdeling som vokste. Det har vært en begivenhetsrik tid, hvilket det også er i dag, dog i en mindre skala.

I 1998 inledet J.P.Strøm forhandlinger med Seatrans i Bergen som i juni 1999 kjøpte opp firmaets rederi - og linjevirksomhet. Denne linjevirksomhet er nå lagt inn under virksomheten til Sea - Cargo As, et linjerederi vi i dag representerer i Midt Norge.

Den forbindelse Johan P. Strøm har hatt med sin linjevirksomhet på Rotterdam i en årrekke, skaffet ham mange kontakter mellom våre to land og i 1988 ble han utnevnt som Nederlandsk Konsul for Trøndelagsfylkene. Dette verv hadde han frem til juni 2000 da dette ble overtatt av hans svigersønn Ivar A. Røsholdt.

Kilde

  • 1. Nettside J.P. Strøm
  • 2. Minneord i Adresseavisen 19.4.2017


Eksterne lenker