WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Johan Nygård

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk

Johan Nygård ( 23.1.1856 i Ullensaker - 8.10.1905) var en av stifterne av Strinden Teglverk. Da teglverket ble stiftet 10. februar 1900 ble han valgt inn i styret sammen med I.K. Strøm og Johan Wilmann.

Johan Nygård var før dette byggeleder mens teglverket ble satt opp.

Hjemme i Ullensaker var Johan Nygård bonde. Han var også disponent i Ullensaker Dampsag & Høvleri som startet i 1890 og til sin død.

Johan Nygård var sønn av Kristen Nygård og Berte Hansdatter Algarheim. Johan var nr 4 i en søskenflokk på 11. Han giftet seg i 1885 med Alette Marie Furuseth (7.6.1862-27.1.1933). De fikk 6 barn. Sønnen Kristen Nygård skulle senere bli medlem av styret i Strinden Teglverk. To andre sønner Martin Nygaard og Hans Christian Nygård (Henry Nygaard) utvandret til USA og samarbeidet med Thomas Alva Edison[1].

Kilde

  • 1. Noen historiske data om innflytelsen fra Ullensaker. Arne Furuseth.
  • 2. Historien om Strinden Teglverk. Strinda den gang da, årbok for Strinda historielag 2006