WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Magnus Håkonsson Lagabøtes landslov

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strinda den gang da
Magnus Håkonsson Lagabøtes landslov
Magnus Håkonsson Lagabøtes Landslov
Årbok for
Strinda historielag
2020
Sidetall 22
Forfatter Steinar Imsen
Overskrift Magnus Håkonsson Lagabøtes Landslov - Loven som samlet Norge og nordmennene, og som formet de norrøne landene vest i havet
3 stikkord Håkonsson
Landslov
Norrøn

Steinar Imsen har skrevet artikken Magnus Håkonsson Lagabøtes Landslov - Loven som samlet Norge og nordmennene, og som formet de norrøne landene vest i havet. Det er snart 750 år siden Magnus Lagabøtes landslov ble lovtatt for alle landets lagdømmer. Vi nærmer oss jubileumstid, og mange har lenge forberedt feiringen. Et stort prosjekt om Landsloven skal være sluttført til 2024, og i 2018 utga Arkivverket en tobinds tekstkritisk utgave av Landsloven. Ved siden av Eidsvoll-grunnloven av 1814 er Magnus Lagabøtes landslov det viktigste enkeltdokumentet i vårt lands historie. Målet her er å belyse lovbokas historiske betydning.

Artikkelen er på 22 sider og viser 13 bilder

Årboka kan du bestille her