WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Maratonløperen Viktor Olsen, CSK - en av Strindas store idrettsmenn

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strinda den gang da
Maratonløperen Viktor Olsen, CSK - en av Strindas store idrettsmenn
Maratonløperen Viktor Olsen, CSK - en av Strindas store idrettsmenn
Årbok for
Strinda historielag
2019
Sidetall 9
Forfatter Andreas Glimstad
Overskrift Gjensyn med speiderhytta i Estenstadmarka
3 stikkord Viktor Olsen
maraton
Charlottenlund sportsklubb

Maratonløperen Viktor Olsen, CSK - en av Strindas store idrettsmenn, skrevet avAndreas Glimstad, er en artikkel i Strinda historielags årbok Strinda den gang da for 2019.

Langdistanseløperen Viktor Olaf Olsen (f.1924) var blant stifterne av Charlottenlund sportsklubb (CSK) i 1945, og var også med på å stifte Charlottenlund veteranklubb i 1992 og Strinda historielag i 1996. Han bor i dag på Charlottenlund, og har i samtaler med artikkelforfatteren sett tilbake ikke bare på egen karriere som idrettsmann og yrkesutøver, men også på hvordan Charlottenlund har utviklet seg i hans levetid.

Andreas Glimstad gir i denne artikkelen et riss av Viktor Olsens imponerende løpebane som idrettsmann* og gartner med lokal forankring i CSK og - fram til 1946 - i arbeideridretten nasjonalt og internasjonalt. Grunnlaget for artikkelen er foruten skriftlige kilder først og fremst intervjuene med Viktor Olsen og hans datter Rita Norby, og teksten er illustrert både med fotografier utlånt av Viktor Olsen selv, klipp fra sportsreportasjer i pressen, og med bilder fra Charlottenlund og Skovgård fra 1870 til 1970.

Merk: På side 82 har det dessverre sneket seg inn en feil i teksten. Det står der at Ernst Larsen tok bronse på 3000 m hinder i OL i Helsinki i 1952. Det skulle stått OL i Melbourne 1956.


Artikkelen er på 9 sider og viser 8 bilder


Se også

Ønsker du å bestille årboka? Gå da til: [1]