WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Nordenfjeldske Sekkecentral A/S

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Nordenfjeldske Sekkesentral

Nordenfjeldske Sekkecentral A/S, Kofoedgeilan 7C, opprinnelig startet 1928 av Arne Fjellbu, rådmann Ole Mikal Kobbe og Trygve Colban Buchholdt‎ og med disse tre som eneinnehavere. Aksjeselskapet som ble dannet i 1929 oppfylte straks et behov.

I begynnelsen befattet en seg utelukkende med, senere ble også framstilling av lerretssekker og papirsekker tatt opp. Under okkupasjonen forsvant alt som het jute og lerret. Behovet for sekker økte betraktelig, samtidig som anvendelse av knott og trekull økte behovet for sekker.

Det gode samarbeid med Ranheim papirfabrikk sikret imidlertid at transportene ikke stoppet opp.

Bedriften var først installert i Innherredsveien 26, men disse lokaler ble straks for små. En fikk da leiet NOBØ`s tidligere eiendom i Ila. Også disse lokaler ble for små, og styret gikk til innkjøp av en eiendom på leangen hvor det var meningen å oppføre ny fabrikk.

Disponent siden 1938 var Arne Bergh.

Styret i 1946 bestod av Johannes Christian Piene., formann, fabrikkeier Eigil Erbe, grosserer Frans Mathias Wilhelmsen og oberst Hans Finne, Oslo.

Kilder

  • Olaus Schmidt. Handelsboka for Trondheim 1946
  • Det norske næringsliv. Fylkesleksikon for Sør-Trøndelag 1949