WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Palmehaven

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Direktør Sten Stensrud og Viktor Olsen som i en mannsalder stelte plenen i Palmehaven.
Dette bildet er tatt en gang mellom 1950 og 1970.
Foto: Mittet & Co. / Nasjonalbiblioteket
Palmehaven 2013.
Foto: Jan Habberstad
Palmehavens palmer. 2014.
Foto: Fra adresse.no

Palmehaven i Britannia Hotel er en internasjonal kjent restaurant.

17. mai 1918 åpnet man det som skulle vise seg å bli Anker Bachke hovedverk, Palmehaven. Trondheim fikk en restaurant av internasjonal klasse i form av en frodig maurisk have belyst av en storslagen stjernehimmel. Arkitekt Fritz Martin Bachke var blitt sendt til Stockholms Grand Hotel Royal for å hente inspirasjon til det vi i dag kaller "Trondheims Storstue".

Palmehaven har et åpent rom i midten med overlys, og med bordene plassert i en søylegang rundt. Opprinnelig hadde Palmehaven gressplen og et vannfylt basseng. Denne fontenen ble senere kjent som oppholdssted for Gjedda Jonathan. I 1985 ble bassenget restaurert og vannet forsvant, mens planene om å gjøre Palmehaven om til danserestaurant ble lagt på is. Nytt glasstak ble lagt og mye penger ble lagt inn i lyssetting og malearbeider.

En rekke kjente orkestre og musikere har spilt i som husmusikere i Palmehaven og Speilsalen med Jacques Malinak, Lars Minsaas og Gotfred Werner blandt de mest kjente orkesterledere. Benito Nava og Benito Buoso ble også svært godt kjent.

Palmehaven har siden 2005 vært uten palmer, men 21. februar 2014 var palmene tilbake. [1]

1. april 2019 gjenåpnet Palmehaven etter tre år med oppussing av Britannia Hotel.

Palmehaven er fredet. Fra 1. april er uttrykket slik det var fra opprinnelsen tilbakeført, og nå med ekte palmer i hvert hjørne.[2]


Palmehaven 2019 Foto: Adressa.no

Palmehaven 2019. Foto: Adressa.no


Referanse

  1. adressa.no 24.02.2014
  2. adressa.no 29.3.2019

Kilde

  • Johan O. Jensen. Britannia Hotel. Tradisjon og atmosfære gjennom 100 år.

Eksterne lenker