WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Reinertsen AS

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Torkild Reinertsen og Erik Reime Reinertsen
Annonse Reinertsen AS 1986.jpg
A.R. Reinertsen - rådgivende ingeniør ble stiftet i 1946 av Arne Reime Reinertsen.

Firmaets hovedkontor i Trondheim, og avdelingslederkontor i Sandvika, Levanger og Steinkjer i 1986.

I 1997 kjøpte Reinertsen AS Anlegg.

Eiere av firmaet var i den senere del av firmaets historie Torkild Reime Reinertsen (1.2.1952-) og Erik Reime Reinertsen.

REINERTSENs verksted i Midt-Norge var lokalisert på Grønøra nord på Orkanger.

Selskapet tilbø leveranser innen markedsområdene olje og gass, industri, bygg og anlegg og samferdsel. Det leverte tjenester i hele verdikjeden: fra prosjektutvikling til utførelse, installasjon og drift.

Selskapet hadde i 2013 rundt 2700 ansatte og en omsetning på ca. 4 milliarder kroner. Hovedkontoret lå i Trondheim, men Reinertsen hadde også kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger, Hammerfest, Orkanger, Bodø, Göteborg, Stockholm, Malmö, Luleå, Stenungsund, Murmansk (Russland) og Szczecin (Polen).

I 2014 fikk Reinertsen problemer med svikt i ordretilgangen grunnet fallende oljepriser. Dette førte til at entreprenørselskapet A/S Veidekke kjøpte entreprenørdelen av Reinertsen AS, og 200 ingeniører ble med over. Virksomheten som drev prosjektering av bygg og anlegg ble overtatt av det svenske ÅF i 2015. Reinertsen AS ble deretter et rendyrket leverandørselskap tl olje- og gassbransjen. I 2016 fikk selskapet et større underskudd som følge av redusert aktivitet innen oljesektoren. Selskapet hadde da 700 ansatte, en halvert bemanning i forhold til de siste to år.

I 2017 kjøpte og overtok Aker Solutions olje- og gassvirksomheten i Reinertsen for 212,5 millioner kroner. Gjelden i selskapet var da kommet opp i 1, 9 milliarder kroner. 700 ansatte fulgte med i overtakelsen.

Datterselskapet Mem-tech som tester hydrogenproduksjon og CO2-fangst på Tjeldbergodden ble kjøpt av Torkild R. Reinertsen for 15 millioner kroner.

Se også

Reinertsen AS - Ansatte

Kilde

  • 1. Ulf Ramberg Carlsen.Gründeren, lederen og kollektivets betydning for anleggsbransjen i Norge.
  • 2. Nettsted Reinertsen AS.
  • 3. Wikipedia
  • 4. Adresseavisen 2.7.2015
  • 5. Adresseavisen 21.12.2016
  • 6. Adresseavisen 8.4.2017

Eksterne lenker