WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Søbadeindretningen i Trondhjem

Fra WikiStrinda
(Omdirigert fra Sjøbadet)
Hopp til: Navigasjon, søk

Koordinater: 63°26′8.47″ N 10°23′28.09″ Ø
Trykk på koordinatene og du får kart, flyfoto etc. for dette stedet.

Søbadeindretningen i Trondhjem 1892.
Foto: Aune/NTNU UB
Aksjebrev fra 1860
Foto: Adressa.no

Søbadeindretningen i Trondhjem er et populært badested sentralt i Trondheim. Det ble stiftet i 1858 som aksjeselskap. Badet ble først etablert i indre kanal ved den nåværende Fløttmann-brygga. På grunn av forurensning i kanalen ble badet ca. 1880 flyttet til St. Olavs pir, hvor det befinner seg i dag. Det kalles nå Sjøbadet for at det ikke skal forveksles med det nye Pirbadet.

Ved slutten av 1970-tallet var hovedbygningen i sterkt forfall, og driften gikk med underskudd. Styret valgte derfor å utvide aksjekapitalen med 100 aksjer á 250 kroner. I tillegg fikk man støtte fra Trondheim kommune og enkelte andre institusjoner, slik at det ble mulig å reise en ny hovedbygning med garderober, dusj og toalett. I 2003 ble det lagt ut 50 nye aksjer á kr 1000,00 som ble tegnet. Med god støtte fra kommunen ble det mulig å rehabilitere både brygge og stupetårn.

Kilde

Eksterne lenker