WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Sjetne skole

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Sjetne skole
Sjetne skole-plan
Sjetne skole, Paralellen 14, var da den ble oppført i 1971, én av de første åpne skolene i Trondheim.

Hovedbygget er tegnet av arkitekt Nils Henrik Eggen i betong, og med lette bindingsverkkontruksjoner i fasaden. Bygningen er i hovedsak i to etasjer – førsteetasjen er en slags sokkel og mangler i syd hvor bakken stiger. Hovedetasjen er en utpreget rasterfasade med avvekslende plater – opprinnelig i herdet glass eller eternitt - og vinduer. Sokkelen har pillarer på utsiden av selve veggen. Over det hele er et stort valmet tak med grå båndtekkingsplater. Fasaden er holdt i en litt kraftig rødfarge.

En paviljong i nord på tomten tilkom i 1975, med lignende tak og fasade. En smal paviljong som var tenkt å være midlertidig, ble reist samme år på den plassen hvor Nybygget nå er. Sjetne grendahus stod ferdig i 1985, og var også tegnet av Eggen. Her leier skolen bla. Gymsal. Grendahuset ble tilbygd i 1991. ”Nybygget” ble oppført i 2001 i anledning seksårsreformen, og paviljongen som nå er i dårlig skikk, ble flyttet ned til skolegården. Nybygget deler takform med de andre bygningene, men er i teglstein og er også ellers holdt i 1990-tallets mer varierte stil.

I august 2013 vedtok Oppvekstkomiteen i Trondheim at Sjetne skole skal få nye lokaler.

Se også


Kilde