WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Stasjon Åsvang skole

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strindarunden nærtur

Stasjon Åsvang skole er stedet for en informasjonsplakat langs Strindarunden nærtur.

Her på plakaten finner du informasjon om historiske plasser som du kan se tett innpå stien, eller i rimelig gange unna. Øvrig info om området #.


Åsvang skole , Voll gård og NM på ski 1948 og 1954.Spesifikk test, forslag

Åsvang skole (barneskole) ligger i Gamle Jonsvannsveg 12 på Moholt. Skolen ble åpnet 10. januar 1881, arkitekt var Ole Falck Ebbel. Gammelbygget ble påbygd i 1911. I 1927 ble enda en toetasjes trebygning oppført i vinkel og østfor gammelskolen. Det var en tradisjonell skolebygning som vi ikke kjenner arkitekten til. Etter krigen, i 1954 fikk denne et tilbygg i nord, sokkel pluss én etasje, tegnet av arkitekt Ingvar Tagseth. Denne ble revet i anledning nybyggingen på skolen som begynte i 2003.

I 2003 stod et helt nytt skoleanlegg ferdig. Byggene fra 1927, 1954 og 1962 ble revet, mens bygget fra 1974 ble renovert og bygget sammen med siste bygg.

Voll gård var en 4H-gård som eies av Sør-Trøndelag Landbruksselskap???. Voll ble solgt fra Moholt Østre i 1899 til Johan Wilmann, som igjen solgte gården til Kvindemisjonen i Trondhjem.

En kort stund var gården et «Arbeidshjem for kvinder» før den ble «Statens Forsøksgård» i jordbruk i 1911. Forsøksgården ble nedlagt og virksomheten flyttet til Kvithamar på Skatval i 1983.

Gården drives nå av Stiftelsen Voll gård, i nær kontakt med Fylkesmannens Landbruksavdeling og Trondheim kommune ved Kulturenheten. Gården tar imot skoleklasser, barnehager og privatpersoner på gårdsbesøk. Et utvalg vanlige husdyrsorter finnes på gården.

Norsk mesterskap på ski fant sted på Strinda både i 1948 og 1954. Arrangementet hadde start og målområde syd for Åsvang skole.

Arbeid pågår: Vennligst ikke rediger artikkelen mens arbeidet pågår.