WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Stasjon Leangen sportsplass ved Bromstadbua barnehage

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strindarunden nærtur

Stasjon Leangen sportsplass ved Bromstadbua barnehage er stedet for en informasjonsplakat langs Strindarunden nærtur.

Her finner du informasjon om historiske plasser som du kan se tett innpå stien, eller i rimelig gange unna. Øvrig info om området #.

Leangen Travbane, Trondhjems Skøiteklub, Strindheim Idrettslag Spesifikk test, forslag

Leangen Travbane er en travbane som ligger på Leangen. Banen er 1000 m lang med et oppløp på 270 m, som er landets lengste. Svingradiusen er 65 m og kurvene har en dosering på 17 prosent. Travbanen dekker ca. 90 dekar og ble første gang åpnet 5. september 1931.

"Myra" er en gammel idrettsplass / fotballbane. Som navnet indikerer var banen temmelig fuktig når det regnet før den fikk kunstgressdekke. Banen blir brukt av Strindheim Idrettslag som har sine klubblokaler her.

Trondhjems Skøiteklub har sine klubblokaler her. Wilhelm Mauseth ble klubbens første norske mester på skøyter allround med seire i 1894 og 1895, mens Peder Østlund ble norges første verdensmester allround-VM i Davos i 1898. Han vant også i Berlin i 1899. I Oslo i 1900 ble vinneren Edvard Engelsaas, også han TSK-løper.

Andre størrelser i klubbens skøytehistorie er Oluf Steen, Martin Sæterhaug og Ivar Ballangrud. I noe nyere tid er Magne Thomassen og Rolf Falk-Larssen klubbens mest kjente utøvere.

Arbeid pågår: Vennligst ikke rediger artikkelen mens arbeidet pågår.