WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Stasjon Sigurd Jorsalfars veg ved Bekkevolldalen

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Strindarunden nærtur

Stasjon Sigurd Jorsalfars veg ved Bekkevolldalen er stedet for en informasjonsplakat langs Strindarunden nærtur.

Her på plakaten finner du informasjon om historiske plasser som du kan se tett innpå stien, eller i rimelig gange unna. Øvrig info om området #.

Bekkevolldalen , Buckhaugen , Strinden Teglverk og Trondhjems Aktieteglverk. Spesifikk test, forslag;

Bekkevolldalen har navn etter eiendommen Bekkevoll. Bekken som nå er lagt i rør, er en del av Ladebekken. Tidligere var det en hoppbakke med stillas her. Bakken ble bygget i 1951 med kritisk punkt på 17 meter. Bakkerekorden på 22 meter har stilhopperen Nils Estenstad. Bakken hadde en fartsbru som ble revet først på 1970-tallet.

Buckhaugen (gården Lille Reitgjerdet gnr. 51 bnr. 6) i tidligere Strinda kommune har fått navn etter kjøpmann Peter Christian Buck som kjøpte en parsell av Søndre Reitgjerdet i 1859. Strinden Teglverk, som eide gården fra 1912, flyttet i 1915 kontoret sitt dit. Disponent Johan Algarheim bodde der til 1929, senere Anton Furuseth som i en periode også var ordfører i Strinda kommune.

Våningshuset på gården og deler av hageanlegget er fredet. Låven ble revet i 1992 og nytt boligkompleks bygget på samme sted.

På søndre del av gården ble det tatt ut store mengder leire. Nå ligger den nyeste delen av Moholt kirkegård her.

Også på vestsiden av Bekkevolldalen er det tatt ut store mengder leire til produksjon av teglprodukter, Leira herfra ble fraktet med lastebiler til Trondhjems Aktieteglverk som lå på Bakklandet.

Arbeid pågår: Vennligst ikke rediger artikkelen mens arbeidet pågår.