WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Stjerna

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk
Stjerna til høyre

Stjerna var navnet på servicebygget ved Strinden Teglverk. Huset ble bygget i 1947 og rommet datidens kantine - spisebrakke. I kjelleren var det garderober og dusjanlegg. Det var også hybler i bygget - kalt Bristol. Huset ble revet i forbindelse med nedleggelsen av teglverket.

Før Stjerna kom var det ingen spisebrakke. Brennerhytta ved Strinden Teglverk på ovnen ble mye brukt om vinteren. De som hørte til på Hagabrakka og Lamobrakka spiste der. I pausene ble det også spist inne i ovnene. Utedo var det før i tiden, men ble erstattet av toalettanleggene i Stjerna.

Ingvald Fjellaas var vaktmester i Stjerna.

Innholdet i Stjerna og den bygningsmessige konstruksjonen framgår av branntaksten til høyre i margen.

Branntakst Stjerna

Stjerna ble mye brukt som sted for tilstelninger ved bedriften. Juletrefester og andre markeringer for de ansatte og deres familie skjedde her.

Adressa om Stjerna

Beskrivelse

Her ser vi fra ett av de sosiale arrangementene i Stjerna. Helt bakerst i hjørnet sitter Lars Habberstad, Jan Åge Habberstad og Torleif Nordfjærn.

Juletrefest i Stjerna

Fra en juletrefest i Stjerna. Det var plass til 3 rader med glade deltakere.

Kilde

  • 1. Privatarkiv Strinden Teglverk
  • 2. Intervju med Birger Evensen 8.1.1989