WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Strindamarka Vel

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk
Logo Strindamarkas Vel
Strindamarka Vel ble stiftet i 1966. Det første styret var Idar Dahl, Birger Evensen, Sverre S Klingenberg og Erling Sletbak som formann. Styret valgte en egen løypekomité med ansvar for løypene i Estenstadmarka og en for Estenstadhytta.

Formenn i Strindamarka Vel var:

1966-1969: Erling Sletbak
1969-1970: Odd Guldahl
1970-1974: Inge Lund Øfsteng
1974-1990: Øistein Solum

Velforeningen gjorde utmerket arbeid både med vedlikehold av Estenstadhytta og stell av stier og skiløyper både sommer og vinter i Estenstadmarka. Senere tok kommunen over all løypepreparering med sine maskiner. Den første lysløypa ble anlagt i 1965 fra Lohove. Den ble senere utvidet til Stokkanmarka

Strindamarka Vels medlemmene betalte en fast årlig kontingent. Disse pengene skulle gå til reparasjoner, vedlikehold og eventuelle innkjøp til Estenstadhytta. Det ble ansatt vertskap som skulle stå for alt salg og servering fra hyttas kjøkken, se Estenstadhyttas vertskap.

Strindamarka Vel ble oppløst på årsmøtet den 16.10.1990 (enstemmig). Siste styret var Øistein Solum (formann), Bjarne Granmo, Helge Hoff og Ole Brevik.

Trondheim kommune har nå ansvar for vedlikehold av stier og løyper og for Estenstadhytta.

I artikkel av Randi Moxness i årboka Strinda den gang da 2009 [1] kan du lese mer om Strindamarka vel.

9. mai 2011 ble Strindamarka Vel (Nye) stiftet på Estenstadhytta.

Kulturminner i Strindamarka

Kilde

  • Randi Moxness. Estenstadhytta 50 år- slik startet det. Årbok 2009 Strinda - den gang da.
  • Trondheim kommune

Diverse dokumenter

Eksterne lenker