WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.


WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.

Strindheim Skoles Musikkorps

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Strindheim Skoles Musikkorps ble stiftet 1. november 1937 som Strindheim Skoles Guttemusikkorps etter initiativ fra skolestyrer Hans Peter Tønne.

Med lån fra Strindens Sparebank ble det anskaffet 20 instrumenter og øvelsene kom i gang. Krigen hindret første opptreden 17. mai 1940.

Ti år etter stiftelsen, 17. mai 1947, var første gang korpset kunne marsjere i byens gater på nasjonaldagen. Korpset var et rent guttekorps fram til 1961, da korpsets navn ble endret til Strindheim Skoles Musikkorps. Størrelsen på korpset har siden den gang vært mellom 40 og 70 aktive og 15–25 aspiranter.

SSM har en rekke oppdrag gjennom året, fra tradisjonelle arrangement i maidagene til blomstergudstjeneste i Strindheim kirke i juni og kirkekonsert i desember, til ulike oppdrag for bedrifter og organisasjoner. Korpset har vært sterkt deltagende under storsatsningene «Absolute Strindheim» i 1998 og «Knutsen og Ludvigsen» i februar 2000, showkonserter som er laget i samarbeid med Strindheim skole og Trondheim kommunale musikk- og kulturskole. SSM var med i «Prosjekt Samspill», et samarbeidsprosjekt mellom skole, korps og musikk og kulturskolene.

Strindheim Skoles Musikkorps deltar på stevner både innenlands og utenlands. Korpset har bl.a vært i Russland, Ungarn, Nederland, Danmark, Østerrike, England, Stockholm og på Bornholm.


Kilde


Eksterne lenker