WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere. WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.


Stubban Vel

Fra WikiStrinda
Hopp til navigering Hopp til søk

Velforeningen ble stiftet i 1967 og var en svært aktiv forening, særlig de første årene.

Det var idrettskomité, aktivitetskomité, byggekomité, arbeidsgruppe, Kastbrekka -komité og vedlikeholdskomité - riktignok spredt over noen år. De første årene var bygging av barnehage i området en stor sak - og her ble det lagt ned mang en time i dugnadsinnsats, mens selve tomta ble gitt i gave fra Sigrid Haugan. Høsten 1971 ble Øvre Stubban Barnehage åpnet. Det første kullet - 1971

Bygget eies av Stubban Vel, men de siste 20 årene har det vært kommunalt drevet. Barnehagen har i alle år vært en korttidsbarnehage, men nå har vi fått heldagstilbud. Arbeidsstua; her gikk "alle" - både gutter og jenter. De broderte, laget påskekyllinger og julepynt og mye, mye mer.

Stubbanrennet - et flott lokalt barneskirenn, ble startet av Stubban Vel, men arrangeres nå av Utleira idrettslag. Det har vært jobbet med mange prosjekter i årenes løp vedrørende opparbeidelse av lekeområder, vei og trafikksikringstiltak. Fortsatt er trafikksikringstiltak et aktuelt tema, og utbygging av barnehagen vil nå være en stor sak. De senere årene har vi hvert år satt ut container slik at medlemmene kan kvitte seg med rask fra kjeller og loft.

Kilde

  • 1. Strindheim Vel

Eksterne lenker