WikiStrinda er Strinda historielags leksikon over historiske personer, begivenheter og bilder i tidligere Strinda kommune og Trondheim kommune, samt områder påvirket av trøndere.
WikiStrinda inneholder også artikler av nasjonal interesse, spesielt knyttet til emigrasjon fra Trøndelag.

WikiStrinda er også på Facebook, besøk oss her.Thor William Ragnum

Fra WikiStrinda
Hopp til: Navigasjon, søk

Thor William Ragnum (født 5.7.1924 i Tiller, død 28.8.2007) var sønn av økonomidir. Olaf Ragnum og Birgitte Jacobsen. Skipsing. Royal Naval Engr . College Devonport 1949, cand. med . 1956. Løytn. Kgl. Norske Marino 1947, sekr. Norges Standardiserings-Forbund i 1952, orlogskapt. i Marinens sanitet fra 1959.

Thor W. Ragnum var født 5.7. 1924 og døde 28.8. 2007. Det var med sorg jeg mottok budskapet om hans bortgang. Jeg har mistet en god venn, en hyggelig nabo gjennom mange år og en dyktig kollega.

Thor W. Ragnum ble utdannet skipsingeniør i England i 1949. Deretter studerte han medisin i Oslo og ble uteksaminert i 1956.

Han var kjent av mange som «marinelegen i Horten», der han tjenestegjorde i mange år ved Karljohansvern. Han arbeidet også ved Horten sykehus og drev i noen år privatpraksis i byen.

I 1968 begynte han som anestesilege ved Sentralsykehuset i Tønsberg og ble spesialist i 1972. Han arbeidet ved anestesiavdelingen, først som assistentlege, så som assisterende overlege og deretter som leder fra 1980 til 1987. Ragnum var en dyktig anestesilege og utviklet en moderne avdeling. Som kirurg hadde jeg et nært og godt samarbeid med ham, og jeg satte stor pris på ham som fagperson. Dette var et samarbeid som lærte meg mye.

Hans klokskap og vurderingsevne betydde mye for meg og var ofte en korreksjon av mine egne oppfatninger. Thor W. Ragnum var også en praktisk mann som fant gode løsninger på hverdagens små og store problemer.

Vi ble naboer i 1969, og det var vi i mer enn 30 år. I de årene utviklet det seg et nært vennskap. Vi ble meget godt kjent og var til gjensidig glede og trøst. Hele familien Ragnum ble våre venner, og dette vennskapet har betydd mye for vår familie.

Jeg savnet vår nabo da han solgte huset og flyttet til Lillestrøm. For vel ett år siden flyttet han tilbake til Tønsberg og Midtløkken og kontakten ble gjenopprettet. Etter hvert skrantet helsen hans, men han var positiv til det siste. Jeg husker godt vårt siste møte – «Hei, Olaf, hyggelig å se deg». Det var et godt besøk, og vi snakket og spøkte. Ingen av oss visste at det skulle bli vårt siste møte.

Jeg lyser fred over Thor W. Ragnums minne.

O. Holter


Kilde

  • Bjørn Bassøe. Ingeniørmatrikkelen 1955.
  • Gravminner i Norge
  • Trondheimsbasen
  • NIFs medlemsfortegnelse 1986
  • Tidsskrift for den norske legeforening